Gőzkabin

Hőmérséklete alacsonyabb mint a finn szaunáé(40-55fok) azonban a páratartalom sokkal magasabb(100fok).

Míg a forró száraz szaunaerősebb, a kevésbé forró,nedves gőz kíméletesebben izzaszt. A gőzkabin ellazítja testünket és tisztítja a légutakat, kiváló méregtelenítő hatású, aromákkal a hatása tovább fokozható. A gőzkabin használatával kezelhető az asztma, a reuma a rekedtség, az izomfájdalmak és egyes keringési zavarok. További kellemes hatása, hogy ellazít és felfrissít. A gőzkabint bizonyos esetekben (szív és érrendszeri betegségek, terhesség) csak orvosi konzultáció után javasolt. Használati ideje 30-40perc. A gőzfürdő után jólesik a hűsítő tusolás, néhány perc nyugodt pihenés vagy/és egy alapos masszázs.

A Müncheni Egyetem Orvosi Gyógyfürdőtan és Klimatológiai Karának kutatása alapján ezekre a betegségekre ajánlják a gőzfürdőt: tüdőasztma, felső légút hurutos megbetegedése, köhögés, köpetürítés, nem súlyos reuma és az ízületek korlátozott vagy fájdalmas mozdíthatósága.

Mindemellett jótékony hatással bír: alvási problémák, főleg túlzott izgatottság miatt, gyenge bőrközeli keringés, száraz, töredezett bőr, izomfeszülés, izomgyengeség a szubkután erekben és a hirtelen hőmérséklet változásokkal szembeni érzékenység.

Nyíregyháza, Vörösmarty tér 3, 4400 Hungary